10 June 2018

Iklan Raya Best 2018!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bersempena dengan berberapa hari sahaja lagi untuk kita menyambut bulan syawal iaitu hari raya aidilfitri pada tahun ni. Kita dah mula di sajikan dengan bermacam-macam iklan dan filem pendek bertemakan hari raya. Semua syarikat-syarikat ternama mahupun syarikat yang baru nak menapak mula menyertai arena iklan raya. Tak kira la iklan itu menarik, kelakar, sedih, hambar ataupon mesej yang disampaikan langsung kita tak paham. 😄

Disini saya cuba untuk kongsikan semua iklan-iklan raya tahun 2018 yang telah saya tonton. Saya cuba untuk letakkan semua senarai iklan raya tahun ini disini. 😊

Yang mana iklan raya terbaik 2018? Cuba bagitahu saya yang mana korang suka.

1. Iklan Raya TNB 2018 - Tenaga Nasional Berhad

Sebuah rumah kampung. Sepuluh keluarga. Seorang remaja yang stres bila waktu Raya! Agak-agak apa akan jadi? #RayaEpikFantastik #TNBraya2018



2. Iklan Raya Hari-Hari 2018 - Kantoi Mencuri!

Terima Kasih Pak Uda.



3. Iklan Raya Domino's Pizza Malaysia 2018 - Mak, Abang Tak Dapat Balik Raya



4. Iklan Astro Raya 2018 - Gaya Raya Paling Ori

Adakah tragedi kasut terbang bakal berulang? Mampukah Wak Nik tampil ori tahun ini? Apakah kaitan Wak Nik dan Sabri Yunus? Rungkai segalanya dalam video ini!



5. Iklan Raya Rolladice 2018 - Man Balik Beraya



6. Iklan Raya Astro Ceria 2018 - Cerita Ceria Raya "Nabil Ahmad" | Nasib Seorang Adik

Cerita Ceria Raya Nabil menampilkan kisah yang diinspirasikan oleh Nabil Ahmad.



7. Iklan Raya Astro Ceria 2018 - Cerita Ceria Raya "Sabri Yunus" | Dugaan Anak Tukang Gunting
Cerita Ceria Raya Sabri Yunus atau dikenali sebagai Pok Ya menampilkan kisah yang diinspirasikan oleh beliau ketika zaman kecilnya.



8. Iklan Raya Gamuda Land 2018 - Puasa Tak?



9. Iklan Raya TM 2018 - Makcik Bawang



10. Iklan mStar Online Malaysia 2018 - Raya Chin

SEBUT sahaja 'lady boss', pasti ramai yang akan membuat pelbagai telahan negatif seolah-olah ketua yang dimaksudkan itu adalah seorang yang tidak bertimbang rasa.



11. Iklan Raya DiGi 2018 - Nawaitu

Diinspirasi daripada kisah benar Coach Nidzam, dapatkah dia membawa pasukan mudanya menuju ke pentas kegemilangan? Selami #Niatbersama Nidzam dalam filem pendek #Nawaitu.



12. Iklan Raya Hot FM 2018 - Mana Angah?

Saksikan Angah, lakonan Shuk bersama keluarganya, Bonda (Fazlina Ahmad Daud), Ayah (Jalil Hamid), Along (Ajak), isteri Ajak (Sarancak), anak-anak Along (Duerra & Adib) dan Achik (Eyka Farhana) ketika balik beraya. Jom tengok betul ke orang tak sayang Angah? Dan betul ke Farah Nabilah suka kat Angah tu?



13. Iklan Raya NGK Spark Plug Malaysia 2018 - Balik Kampung Raya

1 comment:

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search